dimarts, 21 de febrer del 2012

Pujada al Col du Tourmalet

Hem fet el Cim!! Aquest estiu vàrem coronar el Col du Tourmalet en bici (no de carretera si no amb la de muntanya, que té més mèrit!!). Ascens i descens pel mateix lloc ja que no disposàvem de cotxe d'assistència i teníem que tornar al mateix punt de sortida.

Es durillo però si ja estàs una mica rodat amb uns quants Kms a l'espatlla es assequible. Vàrem decidir fer-lo en plan tranquis per no crema-nos i així disfrutar de l'ascensió; sortida des de Campan (a uns 4 kms de Sta. Marie du Campan que es el lloc típic de sortir des de la font) per així rodar una miqueta i després pujar, pujar, i pujar... l'ascenssió està molt ben senyalitzada amb unes plaques que et van informant cada quilòmetre de l'altura, km i % de desnivell. Es una pujada molt gradual, de menys a mes, i aixó fa que no sigui un trencacames, fins al punt que al final amb percentatges quilomètrics d'un màxim del 10% (que no es moc de gall d'indi) ja no semblin gran cosa.

El paissatge es molt guapo ja que gradualment va desapareixent la vegetació fins a l'estació d'esquí de La Mongie (a 4/5 kms del coll) que ja està tot ben pelat.

23 Kms de baixada non stop -del Coll fins a La Mongie brutals!-.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada