diumenge, 25 de març del 2012

Montbrió - Riudecols - Pantà de Siurana - Alforja - Les Borges - Riudoms - Montbrió


Avui han tocat matines; amb el canvi d'hora d'aquesta nit i que per la quilometrada que ens esperava, a trenc d'alba hem començat a donar-li al pedal (exactament han estat 13.172 pedalades!)

Aquesta ruta, que vaig trobar a Wikiloc de Barber, ja feia temps que li tenia ganes. Com el bon vi, estava guardada a l'espera de que les circumstàncies (forma física, temperatura, disponibilitat d'hores...) fossin les idònies per disfrutar-la, i avui ha estat el dia.

La ruta original ha estat una mica "customitzada" al nostre gust ja que hem sortit des de Montbrió del Camp, l'hem feta a l'inversa i de Les Borges, en comptes d'anar directes cap a Montbrió, hem passat per Riudoms.

La part mes lletja han estat les rieres (la de Montbrió fins a Riudecols i la d'Alforja fins a les Borges), que després de les plujes d'aquests díes estaven intransitables, amb aquella arena fina que s'et claven les rodes i vigilant constantment de no caure. Precisament, la zona de les riere, era on calculàvem poder pujar la mitjana de velocitat però ha estat una trampa que ens ha retrassat molt.

De Riudecols hem pujat fins a l'Ermita de Puigcerver, després, per una bona pista, hem arribat al coll d'Alforja i allà mateix hem agafat un caminet. En el track original havien baixat per un costat i pujat per l'altre (aquí adjunto detall), havent fet els dos, si no t'agraden els pedrissals (tant de pujada com de baixada), millor agafar l'alternativa llarga. Després hem creuat el Mas de les Moreres, fins arribar a les Ventes del Pubill, d'allà, i per carretera, ens hem plantat davant els peus de la imponent presa. Hem tornat per la carretera que porta fins a l'Arbolí (amb unes bones rampes) però deixant-la per agafar un bonic camí que ens ha portat un altre cop al coll d'Alforja.













També pots baixar-te el track a Wikiloc

2 comentaris:

  1. Que tal companys! Soc d'Andorra pero molts findes estic per la zona de cambrils. Si us be de gust podriem fer alguna sortideta ja que m'he aficionat fa poc y encara no tinc una colla fixa.

    Ja em dieu algo!

    Per cert bona ruta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit Jairo!

      Ves a la pestanya de contacte del blog i passe'm el teu mail per poder-me posar en contacte amb tu.

      Txaeska

      Elimina