dilluns, 10 de febrer del 2014

Hèrnia tubular


La ruta planificada pel diumenge era de les bones: sortint des de Montbrió, anar fins als Motllats (una urbanització que no va prosperar a causa dels mals accessos i la manca d'aigua) de la Mussara, baixar per les Costes de les Cingles i tornar per l’ermita de Puigcerver…






Fins als Motllats tot va anar estupendament, fins i tot vaig “redescobrir” el tram de GR-172 que s’agafa al Coll de la Batalla fins a l’ermita la Immaculada Concepció del Mas d’Anguera (la meva alternativa era fer-ho per les Vinyes del Mas de Flaçada), però iniciant el descens a el Motllats, un dels companys va fer un bon trau al lateral de la coberta, i, allà dalt, no és dels millors llocs per què et vinguin a buscar…




No sé si es que les tubeless són mes estretes en els laterals o què, però no és el primera vegada que passa, i després d’haver d’anar a buscar un cop al mateix company a la muntanya perquè havia estripat coberta, vaig veure que un bon trau a la coberta t’esguerra la sortida, ja que no hi ha ni pegat ni “macarró” que ho sol·lucioni. Així que sempre porto un tros de lateral de coberta i tub de cola per si passa quelcom similar, i, aquest cop, ho vam poder estrenar i la veritat es que va anar prou bé.






Bé, doncs com anava dient, un cop al Motllats, a cota 1.050 vam haver de posar-nos a fer una mica de bricolatge, mentre, la temperatura, anava baixant… Un cop posat el pegat de coberta, una càmera i després d’inflar-la i veure que la cosa no era massa de fiar (la cola no semblava enganxar com esperàvem i la càmera amb ganes de sortir) vam decidir anar tornant. La veritat es que no deixava de ser una solució d’emergència i per evitar que la “hèrnia tubular” empitjores, vam decidir tornar per carretera fins a Montbrió sense passar per l’ermita de Puigcerver.


Per molt poquet no vam coincidir amb els fariseus del club BTT Valls, que també van passar pels Motllats en la seva baixada a Prades (eren un bona colla). Llàstima.

Rutes similars:
Montbrió - La Mussara - Montbrió
Montbrió - Aleixar - La Mussara - Ermita Puigcerver - Montbrió





També et pots baixar el track a Wikiloc

2 comentaris:

  1. Ara ho veig clar!
    Ets el McGiver del Baix Camp. Si el company Pelines seguis aquest blog, no hauria de tornar a peu com aquest cap de setmana passat. Va desllentar el tubeless, la càmara de recanvi perdia per la vàlvula i per si fora poc, la va punxar a 2 quilòmetres de casa i ningú portava parxes.
    Tot un cúmul de despropòsits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda Cantona! Davant la possibilitat de tornar a peu i amb el poc que m'agrada caminar l'inspiració em ve a raig :) Hahaha!! La veritat es que ja anava preparat, un tros del lateral d'una coberta pot servir per forces coses, des de fixar coses al quadro perquè no es ratlli fins a pegats d'emergència... El que em posa mosca es que la gent vagi pel món tant feliç; sense càmeres de recanvi, manxes, res de res... Una setmana després d'aquesta excursió em seguit punxant. No hi ha sortida que algú no punxi.

      Elimina