divendres, 5 de setembre del 2014

Bosc de Poblet. Rojals

Rojals from Txaeska on Vimeo.

Com que a l’estiu fa molta mandra obrir l’ordinador, se m’han quedat algunes rutes al tinter per penjar al bloc, i aquesta, n’és una d’elles.

Ruta: Vilaverd - Rojals - Vilaverd

Pedalada proposada pel nostre amic Pep per terres Cistercenques. Tot i no ser una ruta massa dura (al Wikiloc li he posat de nivell Moderat) hi ha algun tram de baixada força tècnic, com diria un dels nostres companys:
-hi ha trams “una mica” tècnics
i això vol dir que toca posar peu (no és el seu cas).
Mr. Una mica tècnic :)
Per anar escalfant una mica sortim des de Vilaverd cap a Montblanc per una pista força planera per anar a trobar el GR-171 per deixar-l’ho al cap d’un parell de quilòmetres per pujar pel Barranc de l’Ermita fina a la mateixa Ermita de la Trinitat. D’allà, agafem un petit tram del GR-175 i seguim, per pista, pujant fins a la Font del l’Aigueta.



Un cop carregats d’aigua, i a pocs metres de la font, trenquem a l’esquerra per un corriol que en puja fins al mirador de la Pena. Després del mirador únicament queda pujar una mica més fins que arribem pràcticament a cota màxima; al Coll de la Creu de l’Ardit (1.015 mts). D’allà ens queden 4,5 quilòmetres planejant fins a Rojals. I allà, al mateix poble, esmorzar 5 estrelles a La Socarrimada.

Vistes des del mirador de la Pena




Després d’un bon tec tornem pel mateix camí fins a la cruïlla que hi ha poc abans d’arribar al mirador de la Pena, seguirem la pista a mà dreta i seguirem per ella durant un quilometre. Aquí és on ens començarem a complicar una mica la vida, ja que anirem agafant trencalls “una mica tècnics” :) que s’aniran creuant per la pista que havíem fet de pujada (aquesta és la part més Endurera de la ruta) fins a arribar als peus de l’ermita de Sant Joan de la Muntanya. D’allà, i fins a Montblanc, és tot baixada.


Un cop a Montblanc, en comptes de tornar pel mateix camí que l’anada, agafarem el GR-171 passant per l’Ermita Sant Joan (un bon lloc per carregar aigua de nou) i després d’un parell de quilòmetres trencarem per un camí a mà esquerra que ens portarà, finalment, fins a Vilaverd.




També et pots descarregar el track a Wikiloc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada